Slovan Bratislava vyhral nad AS Rím 1:0

18.08.2011 Celý región

BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava hrajú po prvom polčase štvrtkového prvého duelu play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 s talianskym AS Rím nerozhodne 0:0.

Na bratislavských Pasienkoch mali počas prvého dejstva viac z hry hostia, ktorí si vypracovali aj dve gólové príležitosti, ale útočníci Bojan Krkič ani Stefano Okaka Čuka nezakončili presne. Odveta s úvodným výkopom o 20.45 h je na programe vo štvrtok 25. augusta v Taliansku.

Výsledok - prvý zápas play-off EL UEFA 2011/2012 - štvrtok:

ŠK Slovan Bratislava - AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 80. Dobrotka, bez kariet, rozhodoval: Antonio Mateu Lahoz (Šp.), 10 548 divákov

Zostavy:

Slovan: Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Kladrubský - Bagayoko, Milinkovič (67. Kolčák), I. Žofčák - Lačný (74. M. Kuzma), Šebo (90.+ Augustín)
AS Rím: Stekelenburg - Cicinho, Cassetti, Burdisso, José Ángel - Simplicio, Brighi (64. Perrotta) - Caprari (72. Totti), Viviani - Krkič, Okaka Čuka (76. Borriello)
 
Domáci nastúpili bez viacerých potrestaných opôr (Guédé, Grendel, Dosoudil, Halenár), ale ani Rimania nezačali v plnej sile, keď ich najjagavejšia hviezda Francesco Totti sedel iba na lavičke náhradníkov a do hry sa dostal až v 72. minúte. V jedenástke hostí chýbali aj ďalší lídri Gabriel Heinze, Simone Perrotta či Rodrigo Taddei. Obojstranne opatrný úvod stretnutia "vyrušila" strela Caprariho, ktorú Putnocký vytesnil na roh. Ten istý hráč Rimanov mal v 20. minúte na nohe tutovku, keď po dobrej prihrávke z pravej strany vystrelil vnútri šestnástky tesne vedľa žrde. Na hre talianskeho mužstva bola vidieť nezohratosť, napriek tomu boli "vlci" smerom dopredu aktívnejší a po polhodine hry Okaka v ďalšej šanci mieril nad. V 33. minúte opäť horelo pred šestnástkou Slovana, strela Bojana si však cestu do siete nenašla. "Belasí" hrozili len z brejkových situácií, ale Šebovi na hrote chýbala väčšia podpora spoluhráčov a tak sa gólman hostí Stekelenburg v prvom polčase nudil.

V 52. minúte nebol ďaleko od gólu Kladrubský, jeho tvrdú strelu však tečoval protihráč a lopta skončila meter nad bránou. O tri minúty na opačnej strane ihriska sa so šťastím dostal k hlavičke Burdisso, ale lopta pristála len na hornej sieti Putnockého brány. Po zmene strán sa sily vyrovnali, domáci vysunuli svojich hráčov viac dopredu a Kladrubský sa výborne zhostil funkcie rozohrávača akcií. V 63. minúte ideálne vysunul Lačného, ktorý sa však nepretlačil do šance. V 68. minúte sa obrana Slovana zabudla v ofsajdovej pozícii a aktívny Caprari v najväčšej šanci zápasu nastrelil ľavú žrď. V 77. minúte sa vyskytla ojedinelá trhlina v defenzíve hostí, Žofčák vysunul Šeba, ale zblokovaný pokus kanoniera Slovana ani teraz neprinútil Stekelenburga k zákroku. V 80. minúte Pasienky explodovali. Žofčák naservíroval loptu z rohu na hlavu Dobrotku a tá Stekelenburgovi prepadla za chrbát - 1:0. Za zlepšený výkon v druhom polčase si Slovan víťazstvo zaslúžil a taliansky favorit sa v odvete bude musieť zo všetkých síl biť o postup, ktorý mal byť samozrejmosťou.
.
 

Vyberte región